In memoriam: Jan Lensen 1 mei 1948 – 2 april 2016

Rouwkaart Jan Lensen

Vanmorgen 9 april was een groot deel van de schaatswereld uit de omgeving van Amsterdam en Utrecht bijeengekomen om afscheid te nemen van Jan Lensen. Jan was de afgelopen jaren de bakermat voor vele schaatsers die graag op snelle goed geslepen ijzers wilde rijden. Alle herinneringen die vanmorgen werden uitgesproken, klonken de aanwezigen bekend in de oren. Ik hoef ze hier, voor ieder die Jan kende, niet te herhalen.

Ieder heeft zijn herinneringen aan Jan, zo ook ik, die meer dan 20 jaar lang over de vloer kwam met mijn 3 kinderen. Enthousiast vertelde hij de kneepjes en geheimen van het slijpen van de schaatsen. Hij was altijd betrokken bij de resultaten en kon heerlijk mopperen als je daarna weer met ‘botte’ schaatsen bij hem kwam om ze weer te laten slijpen. Onder het slijpen door vertelde hij zijn verhalen en dat deed hij vaak niet één keer maar meerder keren, eindigend vaak met de zin: “Lachen, hè?”

Jan genoot van zijn hobby en wij hebben allemaal meegenoten van Jan. Hij was voor mij, en ik denk voor velen, de ‘Cruijff’ onder de schaatsslijpers.

Zijn ‘messen’ blijven ons zeker bij. Zijn verhalen niet minder.

Jan rust nu zacht op slechts een 150 meter van zijn woning en zijn Fineke.

Bedankt Jan!

Over Jaap van der Spek 1171 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.