Het laatste deel van het seizoen 2021/2022 en HCA toppers in beeld

Wedstrijd

Albert Gerritsen

Beste leden,

We naderen de staart van het seizoen. Ja weer een seizoen met, weliswaar minder, maar toch uitval door corona.

Wedstrijden

Voor wat betreft de HCA noteert u vooral vast de HCA avonden van 12 februari, 26 februari en de clubkampioenschappen op 5 maart.

We hebben besloten de familieavond (26-2) om te zetten in een wedstrijdavond omdat er van de wedstrijdavonden een aantal zijn uitgevallen en we de week ervoor 19 februari ook al een “family-friends” avond” hebben van de BGA.
U kunt op die avond ook “strijden” tegen uw kind of partner, ik adviseer u zich hier snel voor op te geven om teleurstelling te voorkomen.

Verder zijn er de komende weken een aantal langebaanwedstrijden waar u zich natuurlijk ook voor kunt opgeven, gezellig zo tijdens de opnames van de NOS dan is het leuk als de baan wat bruist van activiteit.

Het begint aanstaande zaterdag met een extra marathon waar Henk Veen de uitnodigingen al voor heeft verstuurd. Doe mee zou ik zeggen.

De rest van het rooster staat duidelijk op inschrijven.schaatsen.nl maar ik voeg hem voor alle duidelijkheid nog even bij.

De trainingstassen worden op dit moment verdeeld onder de leden die er één hebben besteld, Jaap (vd Spek) bedankt voor al je werk en organisatie hierin.

Verder adviseer ik ieder om af en toe toch eens onze site te bezoeken, ik verneem toch regelmatig vragen en meestal geeft onze site het antwoord.

Onze toppers

Serge Yoro, we zien hem natuurlijk niet veel meer op onze baan maar na de C selectie en de baanselectie nu toch een nieuw contract bij het Jumbo-Visma team van Jac Orie. Je kunt het bijna niet beter treffen.

En er zijn nog wat aanstormende HCA-ers die ook misschien die kant wel op kunnen gaan, na eerst op de JE baan een selectie te hebben doorlopen.

Mats Siemons, Simon de Smite, Nick Luijten en Yael Prenger hebben de afgelopen weken bij selectiewedstrijden ook deel genomen aan NK’s en mee kunnen strijden en eind december deed Mats zelfs mee aan de NK afstanden bij de senioren. U vindt het allemaal uitgebreid op schaatsen.nl

Met veel inzet van jezelf en hulp van je ouders kun je ver komen dat blijkt wel!

Zomerijs

Veel plezier weer voor de komende weken op de langebaan, het zomerijs (ST) gaat nu waarschijnlijk voor het eerst door. U kunt zich nog opgeven maar er is al een kleine wachtlijst van enthousiastelingen.

Maar sta je op de lijst dan ben je snel te vinden als er toch plek blijkt te zijn.

De periode is van april tot en met juni en de avonden zijn gelijk als de afgelopen winter, dus de donderdag.

met vriendelijke groeten
Albert Gerritsen

Programma rest van het seizoen 2021/22

Over Albert Gerritsen 64 Artikelen
Albert is een manus van alles en doet enorm veel vrijwilligerswerk. Naast voorzitter van de HCA doet hij hetzelfde bij de Baancommissie, de kampeervereniging "De Golfbreker" en blaast hij driftig mee in de locale fanfare.