Oude Tijden Nieuwe Tijden

Julie-Thalia-Daniella

Julie-Thalia-DaniellaMet team 3 hebben we een hele leuke HCA-familieavond meegemaakt. Oude tijden herleefden weer met de oude generatie (Yuli Veen, Luis Veen, Danielle Leijen) en nieuwe tijden zijn in aantocht met de nieuwe generatie die er aankomt, bij team 3 in de persoon van de 3-jarige Thalia, dochter van Yuli. 

 HCAsterThalia3jr

De dames hadden de oude pakken van de Enkhuizer Almanak aan, 14 jaar sponsor geweest in het landelijk marathonpeloton en oud-sponsor van Danielle. Thalia had geen pak aan maar wel een muts om er helemaal bij te horen. Ook de jasjes van de Wasserette Nieuwmarkt zaten na al die jaren als gegoten! 

 

De topper van ons team en jongste deelnemer was Thalia Buddenberg. Ze vond het ontzettend leuk, heeft het de hele avond vol gehouden en wilde het ijs niet af!!! Eenmaal in de auto terug naar huis viel ze als een blok in slaap en de volgende dag wilde ze weer… Dus alle teams voor volgend jaar kijk uit!! Want Thalia doet weer mee. Ze heeft ook volgens mij een baanrecord gereden op de 100m 1.19 en dat voor een 3-jarig meisje!!!!

Van alle onderdelen hebben we genoten! De 100m tegen elkaar, de 100m slalom van Thalia, Danielle die de 100m achteruit deed, Yuli op 1 been. Ons geintje om te gaan praten tegen de tegenstanders om ze te laten stoppen hielp bij een paar. Helaas reed Albert Jan Gerritsen door, na enige twijfel, en won dit onderdeel. Maar op het onderdeel rondje verkeerde kant op won Luis. Hij stak met kop en schouders boven iedereen uit. Ook zijn bocht was hilarisch! Hij deed pootje over de verkeerde kant op!! Ook het laatste onderdeel , het stokschaatsen, was voor ons gillen. Luis ging er zo hard vandoor dat Danielle en Yuli alle zeilen bij moesten zetten om net zo hard te gaan. En bovendien moesten we voor de finish stoppen om onze topper Thalia mee te laten rijden en te finishen als team 3.

Wij deden voor de gezelligheid mee en voor Thalia. Wij hebben echt een topavond gehad en verheugen ons al op volgend jaar!!

Team 3 verschijnt dan weer aan de start!

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.