Viking soft bootEr zijn heel veel soorten schaatsen te verkrijgen om te leren schaatsen. Het is voor een ieder persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat. De bekendste, en al heel lang verkrijgbaar, is natuurlijk de houten schaats, de zogenaamde Friese doorloper. Maar de laatste jaren zie je steeds meer de Easy Glider van Zandstra voor de beginnende schaatser, omdat deze schaats makkelijk aan te trekken is door middel van de riempjes. En met een stevige hoge bergschoen is hierop prima te leren schaatsen.

Vanuit deze schaats kan je dan makkelijk overstappen op de lage noor van bijvoorbeeld VIKING: model Junior. Of eventueel op de softboots van VIKING uit de Unlimited of unisexlijn. Of als je nog beter gaat schaatsen, is de VIKING-marathon mid een goede keuze. Deze is dan later om te bouwen naar een klapmodel door middel van een losse klapset. Je kan dan de originele ijzers omzetten op het klap-onderstel.

Wij, als vereniging, vinden de lage noor van VIKING een uitstekende keus als opvolger van de Easy Glider.

Auteur

  • Jaap van der Spek

    Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.