Begin nieuw schaatsseizoen

Opening Jaap Edenbaan op 9 oktober 2015
Op vrijdag 9 oktober vindt de officiële opening van de Jaap Edenbaan plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. Van 18.00 tot 20.30 uur kunnen alle abonnementhouders van de verenigingen het ijs op voor een vrije training. Van 21.00 tot 23.00 uur wordt een marathon gehouden voor alle categorien. Inschrijven voor de marathoncompetitie vanaf 19.30 uur. 

Zaterdag 10 oktober 2015 eerste trainingsdag, zaterdag 24 oktober aangepaste trainingstijden
Op zaterdag beginnen de officiële trainingen van het nieuwe seizoen. Op 24 oktober is er vanwege de landelijke marathon een aangepast programma na 16.20 uur. Het jeugdschaatsen is van 16.40 tot 17.25 uur. De training M07 is van 17.45 tot 18.30 uur. Dat is beiden iets korter dan gebruikelijk. De landelijke marathon begint om 19.00 uur.

Toegangspassen
Voor de toegang tot de ijsbaan op de trainingsuren heb je een toegangspas nodig die is uitgegeven door de Jaap Edenbaan. Alle leden die vorig jaar een abonnement hadden kunnen met hun toegangspas van vorig jaar de baan op. De (nieuwe) abonnements uren zijn verwerkt in de computer van de baan en daarmee wordt de toegang via de poortjes geregeld. Als je je pas kwijt bent, dan moet je bij de kassa een nieuwe pas aanvragen en dat kost je Eur 5,00.
Dus niet bij mij komen voor een nieuwe pas!

Groepsindeling
De Technische Commissie heeft de nieuwe trainingsgroepen samengesteld. Dat doen ze vooral op basis van de kennis die ze hebben gekregen van de trainers van vorig seizoen. Voor nieuwe leden is dat natuurlijk niet mogelijk, die zijn op basis van hun aanmeldingsgegevens ingedeeld. De groepsindeling staat op de website https://sv-hca.nl/index.php/training/postmab.

Dringend verzoek aan alle rijders om zich in ieder geval 2 weken aan deze groepsindeling te houden. Na 2 weken is er weer overleg tussen de trainers en worden de groepen eventueel aangepast. Dus als je het niet eens bent met de door de TC voorgestelde indeling, meld dat dan aan de trainer. Dus ga niet zonder overleg naar een andere trainingsgroep!!!


Nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen toegangspas hebben moeten zich melden bij de kassa van de Jaap Edenbaan en daar hun toegangspas ophalen. Geef aan dat je van de HCA bent. Als de pas er nog niet is, dan is er misschien iets fout gegaan met de aanvraag of je aanvraag voor een abonnement is nog niet door alle instanties afgewerkt. Probeer het dan de volgende keer weer een keer.  Je krijgt een kaartje bij de kassa om naar binnen te kunnen. Is het na de 2e keer nog niet in orde meld je dan via e-mail bij mij, dan kan ik uitzoeken hoe het zit.

Als je dan op de baan bent, kan je op zoek naar je trainingsgroep en je trainer. In restaurant bij Jaap (voorheen de Skeeve Skaes) zit voor en na de trainingen meestal wel iemand van de HCA die je op weg kan helpen. Anders kan je het ijs op gaan en je trainer opzoeken. De meeste trainers rijden in een herkenbaar HCA-jas rond, maar je kunt iedereen aanspreken die een HCA-outfit aan heeft.

Langebaanwedstrijden
Vanaf zaterdag 12 oktober beginnen ook direct de langebaan wedstrijden. Het inschrijven is geheel veranderd, kijk mop de website van de HCA onder https://sv-hca.nl/index.php/wedstrijden/procedure-inschrijving-langebaanwedstrijden

In de wedstrijdkalender staat aangegeven voor welke categorie de wedstrijd open staat. Vraag ook aan je trainer hoe het werkt.
 
Marathoncompetitie 
De meesten zullen zich voor de nieuwe marathoncompetitie al aangemeld hebben bij Henk Veen via marathon@baancommissieamsterdam.nl, maar niet iedereen heeft dat al gedaan. 

Jeugdmarathon
De jeugdwedstrijden op woensdagmiddag zijn helemaal vervallen. De jeugdmarathon en de langebaanwedstrijden voor pupillen zullen nu op zondagochtend gehouden worden. Kijk in de inschrijfkalender wanneer dat is.

HCA-avonden
De eerste HCA-avond, dus alleen voor leden van de HCA toegankelijk, is op zaterdag 17 oktober van 19.30 tot 21.20 uur. De inschrijving voor deze wedstrijd, dat is wedstrijd AM004 in de kalender, is al opengesteld, je kunt dus al inschrijven. Alle afstanden zijn mogelijk (tot 1500mtr). 

Grote Clubactie bij HCA
            !! HEEFT U AL EEN PAAR LOTEN GEKOCHT.!!

Bestuur en trainers wensen alle HCA-rijders een heel mooi schaatsseizoen toe. 

Over Jaap van der Spek 1173 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.