Diepe snijwond Anne-Linde Paans

Als gevolg van bladeren op het ijs zijn tijdens de training op vrijdagavond 25 november zo’n tien valpartijen geweest. Junior B Anne-Linde Paans had de pech geraakt te worden door een vallende schaatser, waarbij ze een diepe snijwond van zo’n 7 cm vlak onder knieschijf opliep. Gelukkig zijn er geen pezen geraakt, maar ze mag ruim een week haar knie niet buigen, omdat anders de wond niet goed dicht gaat.
We hopen Anne-Linde weer snel op het ijs te zien.

 

Blessures zijn niet altijd te voorkomen – een andere schaatster viel op haar kin – maar snijwonden zullen in ieder geval minder ernstig zijn als je bij het schaatsen scheenbeschermers draagt. Om dezelfde reden is het dragen van handschoenen verplicht. Kijk nog eens of je handschoenen daar wel goed genoeg voor zijn.

Net als de NS heeft de Jaap Edenbaan dus last van vallende bladeren. Hou daar rekening mee bij het trainen en neem geen onnodige risico’s.

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen.

Over Jaap van der Spek 1171 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.