Herinneringen aan natuurijs

Het zal niemand met een schaatshart ontgaan zijn, afgelopen week stond in het teken van natuurijs. Alles moest wijken, massaal werd iedere schaatser ontoerekeningsvatbaar en druk werd uitgewisseld hoe dik het ijs al niet was en waar dan wel op mooi ijs geschaatst kon worden. 

Even vergeten waren de zorgen omtrent Corona en alle beperkingen die dat met zich meebrengt, we hadden weer een gezamenlijk doel! Wat werden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje, een strak oosten-windje, wat af en toe ook even uit stond, en bovenal prachtig ijs, al moest je daar natuurlijk wel even naar op zoek. 

Soms zat het even tegen, dacht je een leuk stukje ijs gevonden te hebben en begon je aan een illegale, spannende ijstocht, maar bleek het toch halverwege beestachtig aangewaaid sneeuwijs te zijn, waar onze moderne schaatsen met te haakse rondingen nou niet bepaald tegen kunnen. Gevolg: veel valpartijen en de terplaatse gevormde wens om Salomon tourschaatsen aan te schaffen. (In een appart artikel zetten we de bevindingen op een rijd over veiligheid en beter schaatsen op natuurijs).

Over veiligheid gesproken, Tijmen heeft tijdens een van de eerste dagen wel 7 mensen uit een wak op de Vuntus (bij Loosdrecht) gered. Ik stel voor hem tot HELD van de HCA benoemen!

Binnen een aantal HCA-ers ontstond een HCA-natuurijs-freaks Whatsapp groep waar een doorsnee van fanatieke HCA-ers van de zaterdag-, dinsdag- en vrijdaggroepen hun bevindingen deelden. Hieronder een aantal van de prachtige plaatjes die in deze groep voorbij kwamen.

Heb je ook mooie plaatjes van afgelopen week? Mail ze naar jaap@sv-hca.nl, dan voeg ik ze toe aan de collage!

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.