Motor achter de OUP en website stopt. Vers bloed gezocht!

Marianne_van_Zuijlen

Marianne_van_ZuijlenNa 13 jaar de motor geweest te zijn in het redactieteam van de OUP en enige jaren betrokken te zijn geweest bij de redactie van de website vindt Marianne van Zuijlen het mooi geweest. Ze vindt het tijd voor vers bloed.  De laatste jaren hoefde Marianne het niet meer alleen te doen. Ze kon de redactie van de OUP en later die van de website achtereenvolgens doen samen met Anne-Marije Zwerver (inmiddels gestopt), Erik Spronk, Carel Donck en Eva Teijsse. We vinden het heel jammer dat Marianne ermee ophoudt, maar begrijpen wel dat ze het tijd vindt om het stokje door te geven. De redactie zal haar kennis van de club in al zijn geledingen en natuurlijk de gezellige redactievergaderingen met haar heel erg missen. Marianne, dank daarvoor en het ga je goed! 

Vers bloed kunnen we nu heel goed gebruiken, zowel voor de OUP als voor de website. Dus lijken bepaalde werkzaamheden je wel wat, neem dan contact met ons op!

 

De OUP verschijnt 3x per jaar en het redactiewerk daaraan is niet heel tijdrovend. Tijdens de redactievergaderingen bespreken we onze ideeën voor de volgende OUP en we verdelen de taken. Iedereen schrijft stukjes en benadert andere HCA-leden voor het schrijven van stukjes of voor interviews. Elke keer neemt een ander redactielid de coördinatie van een nummer op zich. Dat betekent: zorgen dat de kopij binnenkomt, het schrijven van het ‘Redactioneel’.en het doorsturen van de kopij naar Ans Gerritsen. Zij verzorgt de opmaak van de OUP en stuurt het opgemaakte nummer door naar de drukker. 

Het bijhouden van de website is in het schaatsseizoen een pittige klus die veel tijd vergt. Daarom wisselden Marianne en Eva elkaar totnogtoe elke week af. Dat werkte goed. De werkzaamheden bestaan vooral uit informatie verzamelen over interessante wedstrijden voor HCA-leden op de JE-baan en daarbuiten, en andere nieuwtjes. Het schrijven van aankondigingen van die wedstrijden met daarin de deelnemende HCA’ers en het uitbrengen van verslag, het liefst natuurlijk met foto’s, behoort ook tot de taken. Ook het benaderen van andere HCA-leden voor verslagen, foto’s en videofilmpjes en het plaatsen ervan op de website is onderdeel van het werk. 

Vind je het leuk om aan de OUP en/of de website mee te werken en heb je er voldoende tijd voor, meld je dan aan via evateijsse@zonnet.nl  of via de HCA-website onder OUP -> Artikel schrijven. Ook jeugdleden die het leuk vinden om af en toe een stukje te schrijven voor de OUP of de website zijn van harte welkom in de redactie. Misschien een mooie gelegenheid om ervaring op te doen.

Over Jaap van der Spek 1160 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.