Nieuwsbrief 1

Opening Jaap Edenbaan op 11 oktober 2013
Op vrijdag 11 oktober vindt de officiële opening van de Jaap Edenbaan plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. Van 18.00 tot 20.30 uur kunnen alle abonnementhouders van de verenigingen het ijs op voor een vrije training. Van 21.00 tot 23.00 uur wordt een marathon gehouden voor alle categorien. Inschrijven voor de marathoncompetitie vanaf 19.30 uur.

 

Zaterdag 12 oktober 2013 eerste trainingsdag, met aangepaste trainingstijden
Op zaterdag beginnen de officiële trainingen van het nieuwe seizoen. Maar vanwege de landelijke marathon een aangepast programma na 16.20 uur. Het jeugdschaatsen is van 16.40 tot 17.25 uur. De training M07 is van 17.45 tot 18.30 uur. Dat is beide iets korter dan gebruikelijk. De landelijke marathon begint om 19.00 uur.

Toegangspassen
Voor de toegang tot de ijsbaan op de trainingsuren heb je een toegangspas nodig die is uitgegeven door de Jaap Edenbaan. Alle leden die vorig jaar een abonnement hadden kunnen met hun toegangspas van vorig jaar de baan op. De (nieuwe) abonnementsuren zijn verwerkt in de computer van de baan en daarmee wordt de toegang via de poortjes geregeld. Als je je pas kwijt bent, dan moet je bij de kassa een nieuwe pas aanvragen en dat kost je Eur 5,00. Dus niet bij mij komen voor een nieuwe pas!

Groepsindeling
De Technische Commissie heeft de nieuwe trainingsgroepen samengesteld. Dat doen ze vooral op basis van de kennis die ze hebben gekregen van de trainers van vorig seizoen. Als je het niet eens bent met de door de TC voorgestelde indeling, ga dan in overleg met je trainer en probeer er samen uit te komen bij wie je beter terecht kunt. Dus ga niet zonder overleg naar een andere trainingsgroep!!! De groepsindeling wordt donderdag na het laatste overleg van TC en trainers op de website geplaatst. https://sv-hca.nl/index.php/training/indeling

Nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen toegangspas hebben moeten zich melden bij de kassa van de Jaap Edenbaan en daar hun toegangspas ophalen. Geef aan dat je van de HCA bent. Als de pas er nog niet is, dan is er misschien iets fout gegaan met de aanvraag of je aanvraag voor een abonnement is nog niet door alle instanties afgewerkt. Probeer het dan de volgende keer weer een keer.  Je krijgt een kaartje bij de kassa om naar binnen te kunnen. Is het na de 2e keer nog niet in orde meld je dan via e-mail bij mij, dan kan ik uitzoeken hoe het zit.
Als je dan op de baan bent, kan je op zoek naar je trainingsgroep en je trainer. In restaurant de Skeeve Skaes zit voor en na de trainingen meestal wel iemand van de HCA die je op weg kan helpen. Anders kan je het ijs op gaan en je trainer opzoeken. De meeste trainers rijden in een herkenbaar HCA-jas rond, maar je kunt iedereen aanspreken die een HCA-outfit aan heeft.
Op de website van de HCA https://sv-hca.nl/index.php/training/indeling kan je vanaf donderdag zien in welke groep en bij welke trainer je bent ingedeeld. De Technische Commissie heeft de indelingen gemaakt, maar weet natuurlijk lang niet altijd wat de capaciteiten zijn van nieuwe leden. Als je niet in een groep past overleg dan met de trainer wat het beste is. Hij of zij kan meestal wel aangeven welke groep dan in aanmerking komt. 

KNSB-licenties
De KNSB geeft nog steeds licentiepasjes op papier uit. Die wil ik graag aan iedereen uitdelen. Kom in de eerste week van het seizoen voor of na de training even in de Skeeve Skaes om die licentie op te halen.

Langebaanwedstrijden
Vanaf zondag 13 oktober beginnen ook direct de langebaanwedstrijden. Inschrijven kan uitsluitend via het KNSB-inschrijfsysteem, te vinden via https://sv-hca.nl/index.php/wedstrijden/alle-wedstrijden of via de website van de baancommissie. Voor het inschrijven heb je je wedstrijdnummer nodig dat op je toegangspas en op je licentie staat. Het is het nummer dat begint met AM en dan 5 cijfers. In de wedstrijdkalender staat aangegeven voor welke categorie de wedstrijd open staat.

AM001 zondag 13-10-2012 7.00 uur Alle categorien korte afstanden
AM002 zondag 13-10 2012 van 20.40 tot 23.30 uur Supersprint vanaf Junioren B t/m Masters.
AM003 woensdag 16-10-2013 16.30 uur alle pupillen 100-300mtr

Marathoncompetitie
De meesten zullen zich voor de nieuwe marathoncompetitie al aangemeld hebben bij Henk Veen via marathon@baancommissieamsterdam.nl, maar niet iedereen heeft dat al gedaan. Inschrijving iedere woensdagavond tegen betaling van Eur 15,00.

Jeugdmarathon
Voor de Junioren C en B en de Pupillen A,B en C is er een marathoncompetitie op de woensdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur. Aanmelden voor de wedstrijd op de baan. 

HCA-avonden
De eerste HCA-avond, dus alleen voor leden van de HCA toegankelijk, is op zaterdag 19 oktober van 19.30 tot 21.20 uur. De inschrijving voor deze wedstrijd, dat is wedstrijd AM004 in de kalender, wordt deze week geopend. Alle afstanden zijn mogelijk (tot 1500mtr). 

Bestuur en trainers wensen alle HCA-rijders een heel mooi schaatsseizoen toe.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.