Ongeluk

heup Henk Veen na ongeluk

Goedenmiddag allemaal, Ik heb zondag j.l. een aanrijding gehad en via face book hierover bericht ik ben nu weer thuis en stuur nu via e-mail en facebook een up date het kan dus wezen dat je deze info twee keer krijgt. Wat is er gebeurd?

Ik wilde een fiets tochtje maken van ca. 60 km en ben vertrokken richting Ter Aar bij de brug over het Ter Aarkanaal op de T splitsing ben ik met geringe snelheid op op een fietster gereden die plotseling links af wilde slaan c.q wilde keren ik kon niet meer remmen en reed frontaal tegen de mevrouw aan mijn snelheid was ongeveer 10 a 15 per uur maar binnen 2 meter doe je niet veel meer. Ik ben over de kop over haar en haar fiets geslagen en op het asfalt neer gekomen uiterlijk geen enkele beschadiging maar voelde direct dat het in de buurt van mijn heup niet goed zat, gelukkig ben ik niet opgestaan, ziekenauto gebeld en die heeft mij naar Rijnland ziekenhuis gebracht daar constateerden ze  op de foto’s gecompliceerde breuk en hebben daar na nog een MRI scan gemaakt hier uit bleek dat het kapot en gebroken was maar dat alle scherven nog op zijn plaats zaten, in tegenstelling wat meestal gebeurt was mijn heupbeen niet gebroken maar heeft met geweld zich door het bekken verplaatst en heeft daar breuken veroorzaakt.

Ze hebben me toen naar leids academisch ziekenhuis  vervoert voor nadere beslissingen.

In je bekken liggen je nieren blaas en nog al wat andere vitale onderdelen dat opereren altijd grotere risico met zich meebrengen, men (leids az is zeer goed aangeschreven voor dit soort operaties) heeft besloten omdat alles nog op zijn plaats ligt niet te opereren maar e.a door niet belasten en rust zich zelf te laten genezen.

Verder constateerde ze ook nog gebroken rib en gekneusde ribben en verrassing galstenen maar dat schijnt de helft van de mensheid te hebben

Dat hebben me ze dinsdag verteld en woensdag zijn er bij mij thuis een aangepast bed en andere hulpmiddelen gebracht en ben woensdagmiddag naar huis gegaan en lig nu thuis voor het raam naar buiten te kijken.

Geschatte herstel tijd is komende 3 maanden op bed liggen of in een stoel zitten maar niet staan of lopen, daarna moet alles weer zo stevig zijn dat belasten  weer mogelijk is en we weer kunnen gaan beginnen met lopen.

Ik heb een partijtje medicijnen bij me die in “het vroegere wielrennen” niet zou misstaan want er wordt in diverse bijsluiters verwezen naar de dopingreglementen.

Dus heb ik alleen bij verkeerde beweging pijn en voor de rest niet.

heup Henk Veen na ongeluk Ik heb een  3 D fotootje bijgevoegd de linker kant is beschadigd (wel mijn rechterbeen) en daar zie dat ten opzichte rechts e.a. in elkaar gedrukt is.

Deze mail is ruim verspreid naar schaatsers familie en andere bekenden, ik heb de afgelopen paar dagen al heel veel “hart onder riempjes gekregen” wel hoop ik zo snel mogelijk vanuit huis te doen als normaal tenslotte heb ik nu alle tijd en vergaderen kan ook bij mij thuis eventueel.

m vr gr, Henk Veen

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.