Opluchting bij Annette Gerritsen

Annette_G._NK_Sprint_dec._2011

Annette_G._NK_Sprint_dec._2011Natuurlijk had Annette 2011 graag willen uitluiden als Nederlands kampioen Sprint. Dat ze geen kampioen is geworden valt echter in het niet bij de opluchting dat ze in Salt Lake City (21 en 22 januari) bij de World Cup de 500m en 1000m kan rijden en zich heeft geplaatst voor het WK Sprint in Calgary (28 en 29 januari).
In de aanloop naar het NK Sprint liep het zowel schaatstechnisch als mentaal niet 100%, waarbij beide aspecten elkaar onwillekeurig gingen versterken. Annette zei dat zelf in een interview met De Telegraaf, waarin ze aangaf dat ze er in haar hoofd ook niet te veel mee bezig moest zijn. Rustig blijven was haar opdracht, want schaatsen was ze echt niet verleerd. Wel veel aandacht besteden aan techniek, want daar was ingeslopen dat ze teveel naar buiten was gaan schaatsen, en daardoor ze geen druk – en daarmee geen snelheid – opbouwde.
Na de tweede 1000m meter verdween de vragende blik van Annette richting vader Albert door zijn opgestoken duim: ze had met een verschil van vijf duizendste punt Irene Wüst achter zich gelaten.
Annette is heel realistisch, want ze geeft aan dat de tijden die ze bij het NK heeft gereden niet goed genoeg zijn voor het WK, en de komende weken hard gaat werken om daar verandering in te brengen.
HCA wenst Annette veel succes in de aanloop naar en in de World Cups en bij het WK Sprint.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.