Voortgang herstel bekken- en ribbenbreuk

Beste allemaal, Allereerst iedereen hartelijk dank voor de boeketten, bloemen, fruitmanden, kaarten, e-mails, facebookberichten, telefoontjes. Alles bij elkaar zo’n 200 à 300 reacties en er komen dagelijks nog reacties binnen. En er komen spontaan mensen langs, dus ik vermaak me wel. Kom gerust langs; ik ben voorlopig nog 2,5 maand thuis. 

Gisteren voor controle in Leiden geweest. Moest een paar bewegingen maken en die kon ik. Verder heeft de arts uitgelegd aan de hand van de 3D-foto’s dat als het bekken toch gebroken is, het bij mij de op de juiste manier is gebeurd en dat volledig herstel in de lijn der verwachting ligt. Wel is de kans op artrose groter, maar niet erg veel groter dan normaal. En zo’n breuk kan ongeveer 40 jaar mee, nou dan ben ik 105 en denk dat het dan niet meer nodig is.

Ik heb op dit moment het meeste last van mijn gebroken en gekneusde ribben. Daar ik nu nog nauwelijks pijnstillers neem, komen die zich melden als ik door de kamer loop te hinken met mijn looprekje. Ben van plan om zoveel mogelijk buiten het bed te blijven en een beetje te lopen (hinkelen) en op de stoel te gaan zitten.

Moet op 14 mei weer terugkomen en dan gaan ze weer foto’s maken. Mag uitdrukkelijk rechterbeen niet belasten (nu nog maar 10 weken), want anders loop je kans dat alles weer uit elkaar wordt getrokken en dan is het verhaal heel anders.

Nogmaals hartelijk dank voor het medeleven en de belangstelling. Ik hou jullie op de hoogte.

Over Jaap van der Spek 1160 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.