Jouke Hoogeveen grijpt naast titel ONK op Weissensee

Jouke_Hoogeveen

Jouke_HoogeveenOp het Open Nederlands Kampioenschap Marathon heeft HCA’er Jouke Hoogeveen (Windkr88) net naast de titel gegrepen. Het was een spannend kampioenschap met voortdurend ontsnappingen, ondanks het hoge tempo van tegen de 40 km per uur.

 

Yoeri_LissenbergAls er nog ongeveer 30 kilometer af te leggen is, ontsnapt een groep van 29 rijders uit het peloton onder leiding van HCA’er Yoeri Lissenberg (Husqvarna). Ze krijgen een voorsprong van meer dan 1 minuut. Na een tijdje valt de kopgroep ineens in tweeën. Maar de twee groepen komen weer bij elkaar. Er volgt een spervuur van ontsnappingen met onder meer een ontsnapping van 5 rijders met Yoeri Lissenberg en Jouke Hoogeveen. Maar ook zij worden teruggehaald. Dan ontsnapt Utrechter Peter van der Pol en op 2 kilometer voor de finish voegt Jouke Hoogeveen zich bij hem. Ze gaan aan voor een lange sprint met Jouke voorop, maar ze zijn beiden geen echte sprinters. Het peloton komt steeds dichterbij en op twee honderd meter voor de streep worden ze ingehaald en wint Gary Hekman uit Gramsbergen. Jouke wordt 15e en Yoeri 18e.

Luis_VeenLuis Veen (1e divisie; Payroll) finisht als 84e.

 

Femke_RoemerBij de dames haalt Femke Roemer (Finisher Wandafwerking) een mooie 14e plaats.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.