Jouke Hoogeveen in ziekenhuis na helse tocht op zeeijs Lulea

Jouke Hoogeveen Lulea 22 2 17

HCA’er Jouke Hoogeveen heeft de Grand Prix wedstrijd op het zeeijs van de Botnische Golf in Lulea na vele valpartijen moeten staken. Hij belandde in het ziekenhuis, terwijl hij het gevoel had dat hij de wedstrijd ging winnen. Eric Korver op schaatsen.nl:

De gevolgen bleven niet uit. Al na dertig meter koers noteerde Sjoerd den Hertog de eerste valpartij. Daarvan volgden er vele. Zoals bij Jouke Hoogeveen. De specialist van De Haan Westerhoff was echt in zijn element, maakte een beresterke indruk, maar ging als koploper zwaar omderuit met nog twee ronden te gaan. “Ik had ‘m gewonnen”, liet Hoogeveen krimpend van pijn weten. ’’Ik was zo goed, echt ik had ‘m gewonnen.’’ De Amsterdamse Fries eindigde niet op het podium, maar in het ziekenhuis.

Over Jaap van der Spek 1171 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.