Jouke Hoogeveen op weg naar marathonschaatser van het jaar?

Het team De Haan Westerhoff van Jouke Hoogeveen doet goede zaken. Na de Grand Prixfinale in Falun op 16 februari jl. voert Jouke Hoogeveen de marathonranking 2012/2013 aan met 846 punten, gevolgd door Christijn Groeneveld (BAM-Univé) met 815 punten en Crispijn Ariens (Team De Haan Westerhoff) met 750 punten. 

De marathonranking werd in het seizoen 2006/2007 ingevoerd. De ranking was in eerste instantie bedoeld om op basis van de individuele ranking per rijder te komen tot een teamranking, die de grondslag is tot toelating van de teams tot de Topdivisie. Rijders gaan de ranking steeds meer zien als een beloning van de individuele prestaties in het seizoen, dat zich vertaalt naar de marathonschaatser van het jaar.

Over Jaap van der Spek 1165 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.