JOUKE HOOGEVEEN WINT KPN GRAND PRIX FINALE IN FALUN!

jouke-hoogeveen-falun-zweden 15-2-14

jouke-hoogeveen-falun-zweden 15-2-14Jouke Hoogeveen heeft gisteren de laatste KPN Grand Prix-wedstrijd in Falun met overmacht gewonnen. Hij sloopte al zijn concurrenten en voert nu ook het klassement voor de Dick van Gangelen Trofee aan, de prijs voor de marathonschaatser van het jaar. Een mooi verslag vind je onder de kop JOUKE HOOGEVEEN SLAAT TOE op https://www.marathonschaatservanhetjaar.nl : 

NA ZEGE IN BARRE TOCHT LEIDER IN HET DVG-KLASSEMENT

FALUN – Jouke Hoogeveen had het goed gezien: geen natuurijs in Nederland en ook geen ‘alternatieve’ op de Weissensee en dus moest het op het Runnmeer in Zweden gebeuren. En de Amsterdamse natuurijs-specialist sloeg vervolgens meedogenloos toe in een helse tocht van 150 kilometer in de regen, de sneeuw en de bittere kou. Hij sloopte één voor één al zijn concurrenten en kwam ten slotte solo over de finish, terwijl hij op het ijs een slagveld achterliet.

Na de vlucht van Bart Mol en Willem Hut kwam er na tweederde van de wedstrijd een kopgroep tot stand met Hoogeveen, Bart Mol, Simon Schouten, Frank Vreugdenhil en Gary Hekman. Dertien kilometer voor de finish was Hoogeveen ze allemaal kwijt en soleerde naar de overwinning. Simon Schouten werd tweede en Bart Mol, de man van de wedstrijd, derde. Jouke Hoogeveen voert nu het klassement van de Dick van Gangelen Trofee aan.

Zie ook hier voor het mooie verslag op schaatsen.nl van Eric Korver.

Over Jaap van der Spek 1162 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.