Koudste winter in aantocht?

Iet Goat Net Njet

Iet Goat Net NjetTaeke Postma vond op de Russische website www.rt.com een artikel waarin weersvoorspellers zeggen dat er kans is op de koudste winter in 1000 jaar.

Dit zou komen door halvering van de snelheid van de Warme Golfstroom; in slechts enkele jaren tijd. Poolse wetenschappers menen dat de warmte van de Golfstroom onvoldoende zal zijn om de koude van de arctische winden te compenseren. Deze wetenschappers menen ook dat, als de invloed van de Golfstroom wegvalt, wij in Europa de start krijgen van een nieuwe IJstijd. Op dit moment zijn de temperaturen in Centraal Rusland een aantal graden beneden normaal. Voor een link naar het artikel en een video-interview ga naar deze website
Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.