Schaatsen boven Amsterdam

De tocht bij Jisp

De tocht bij JispAMSTERDAM – Even een terugkoppeling van wat ervaringen van het schaatsen op natuurijs net boven Amsterdam:

Gouwzee – Is niet te schaatsen, ijs is wel sterk maar erg veel aangewaaid ijs. De ijsmeester van Marken drukte het als volgt uit: “Als je dood wil moet je nu op de Gouwzee schaatsen“.

Waterland – IJs is sterk zat, op veel plaatsen goed ijs, maar ook op plaatsen aangewaaid ijs. Op sommige delen is de baan geveegd, maar op de meeste plaatsen niet. Toch is het goed te doen en erg gezellig. Je kunt van Amsterdam eenvoudig tot Monnickendam rijden.

Banne/Jisperveld – Zaterdag al veel mensen op het ijs, zondag gereden. De verbinding tussen Jisp en Spijkerboor is geveegd en met wat klunwerk is een moor parkoers bij Oostknollendam te bereiken. Ook al moet je klunen, dan valt dat mee omdat het ijs eronder perfect is. Een aanrader! Van horen zeggen zal de Bannetocht mogelijk vanaf dinsdag gereden worden.

Deel je ervaring, dan kunnen we er allemaal van genieten!

Over Jaap van der Spek 1153 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.