Ronde van Ilpendam: fietsen, hardlopen, wandelen

Ronde_van_Ilpendam

Ronde_van_IlpendamOp 12 juni (eerste pinksterdag) wordt de eerste editie van de Ronde van Ilpendam gehouden. Tourfietsers, wielrenners, hardlopers en wandelaars kunnen zich inschrijven op een aantal afstanden. De lopers hebben de keuze uit 5, 10, 15 of 20 kilometer en de fietsers kunnen kiezen uit 30, 50, 70 of 100 kilometer. De routes leiden de deelnemers door de prachtige regio Waterland. Inschrijven kan op https://www.rondevan.ilpendam.com/2011/Welkom.html of op de dag zelf op het Dorpsplein.

De eerste sporters kunnen om 10 uur vertrekken vanaf het Dorpsplein. Na aankomst en nadat er een volle stempelkaart is ingeleverd, krijgt elke deelnemer een herinnering en is het gezellig nazitten met muziek en de mogelijkheid tot het aanschaffen van een hapje en een drankje. Sporters die met de auto komen, kunnen deze parkeren op het bedrijventerrein. Om vier uur is er nog een kinderloop van 2,5 km voor kids tot 15 jaar door Ilpendam.

Het doel is om mensen op een leuke en gezellige manier in beweging te krijgen. De opbrengst gaat naar de hartstichting die bij het evenement aanwezig zal zijn.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.