Begin nieuw schaatsseizoen

Quinty en Tom aan start

Bijgaand de mededelingen over het nieuwe schaatsseizoen. Lees e.e.a. goed door, dat maakt een soepele start van het seizoen mogelijk!

Sponsorkliks

Vergeet niet om je internet-aankopen te doen via de Sponsorkliks op de HCA-website. Het levert de HCA gratis geld op!

Opening Jaap Edenbaan op 11 oktober 2018

Op vrijdag 11 oktober vindt de officiële opening van de Jaap Edenbaan plaats. Tussen 19.00 en 20.00uur kunnen pupillen en junioren C komen schaatsen met aan het eind van dit uur een marathonwedstrijd van 10 minuten.

Vanaf 20.15 uur kunnen alle abonnementhouders van de verenigingen het ijs op voor een vrije training. Om 21.00 uur is de start van de open marathon over 75 ronden. Inschrijven voor de marathoncompetitie vanaf 19.00 uur in Jaap.

Zaterdag 12 oktober 1e trainingsdag
Zaterdag 19 oktober aangepaste trainingstijden

Op zaterdag beginnen de officiële trainingen van het nieuwe seizoen. Op 19 oktober is er vanwege de landelijke marathon een aangepast programma na 16.00 uur. Het jeugdschaatsen is van 16.00 tot 16.45 De training M07 is van 17.05 tot 17.50 uur. De landelijke marathon begint om 18.30 uur.

Toegangspassen

Voor de toegang tot de ijsbaan op de trainingsuren heb je een toegangspas nodig die is uitgegeven door de Jaap Edenbaan. Alle leden die vorig jaar een abonnement hadden kunnen met hun toegangspas van vorig jaar de baan op. De (nieuwe) abonnementsuren zijn verwerkt in de computer van de baan en daarmee wordt de toegang via de poortjes geregeld. Als je je pas kwijt bent, dan moet je bij de kassa een nieuwe pas aanvragen en dat kost je Eur 6,00. Dus niet bij Bart komen voor een nieuwe pas!

Groepsindeling

De Technische Commissie heeft de nieuwe trainingsgroepen samengesteld. Dat doen ze vooral op basis van de kennis die ze hebben gekregen van de trainers van vorig seizoen. Voor nieuwe leden is dat natuurlijk niet mogelijk, die zijn op basis van hun aanmeldingsgegevens ingedeeld. De TC heeft vanavond overleg met alle trainers. De indeling is hier te vinden.

Dringend verzoek aan alle rijders om zich in ieder geval 2 weken aan deze groepsindeling te houden. Na 2 weken is er weer overleg tussen de trainers en worden de groepen eventueel aangepast. Dus als je het niet eens bent met de door de TC voorgestelde indeling, meld dat dan aan de trainer. Dus ga niet zonder overleg naar een andere trainingsgroep!!

Nieuwe leden

De nieuwe leden die nog geen toegangspas hebben moeten zich melden bij de kassa van de Jaap Edenbaan en daar hun toegangspas ophalen. Geef aan dat je van de HCA bent. Als de pas er nog niet is, dan is er misschien iets fout gegaan met de aanvraag of je aanvraag voor een abonnement is nog niet door alle instanties afgewerkt. Probeer het dan de volgende keer weer een keer. Je krijgt een kaartje bij de kassa om naar binnen te kunnen. Is het na de 2e keer nog niet in orde meld je dan via e-mail bij mij, dan kan ik uitzoeken hoe het zit.

Als je dan op de baan bent, kan je op zoek naar je trainingsgroep en je trainer. In restaurant bij Jaap zit voor en na de trainingen meestal wel iemand van de HCA die je op weg kan helpen. Anders kan je het ijs op gaan en je trainer opzoeken. De meeste trainers rijden in een herkenbare HCA-jas rond, maar je kunt iedereen aanspreken die een HCA-outfit aan heeft.

KNSB-licenties

Ook dit jaar moeten de rijders zelf voor een KNSB-licentie zorgen. Die licentie is alleen nodig als je wedstrijden wilt rijden. Ga naar de website van de KNSB en volg de instructies die daar staan.

Nieuwe leden kunnen daar ook hun licentie aanvragen, maar daar heb je wel het KNSB-relatienummer voor nodig. Dat kan je bij mij opvragen als je dat nog niet weet.

Als je de licentie nog niet hebt kunnen aanvragen maar je wilt al wel een wedstrijd rijden, stuur dan een mailtje naar de wedstrijdsecretaris, dan voegt die je wel toe in de wedstrijd.

Schaatskleding

De HCA-schaatskleding is vanaf dit seizoen te koop bij Hyro Sports op de Middenweg 161H. Zie het bericht van de voorzitter.

Langebaanwedstrijden

Vanaf zaterdag 12 oktober beginnen ook direct de langebaan wedstrijden. Inschrijven kan uitsluitend via het KNSB-inschrijfsysteem, of via de website van de baancommissie. Voor het inschrijven heb je je relatienummer (voorheen licentienummer) van je licentie nodig. In de wedstrijdkalender staat aangegeven voor welke categorie de wedstrijd open staat.

Op de HCA-website staat de procedure voor inschrijving langebaanwedstrijden. Voor de pupillen vraag aan je trainer waarvoor je moet inschrijven.

Marathoncompetitie

De meesten zullen zich voor de nieuwe marathoncompetitie al aangemeld hebben bij Henk Veen via marathon@bga.amsterdam, maar niet iedereen heeft dat al gedaan. De marathoncompetitie is dit jaar weer op woensdagavond.

Jeugdmarathon

Voor de Pupillen A,B en C is er een marathoncompetitie op de zondagochtenden aansluitend aan de langebaanwedstrijd.

HCA-avonden

De eerste HCA-avond, dus alleen voor leden van de HCA toegankelijk, is op zaterdag 2 november van 19.40 tot 21.30 uur. De andere avonden in 2019 zijn 30 november en 14 december. Verder op 25 januari de HCA-Interclubwedstrijd, die is op uitnodiging van de TC.

En op 1 februari 2020 is de eerste HCA-avond in het nieuwe jaar.

Bestuur en trainers wensen alle HCA-rijders een heel mooi schaatsseizoen toe!

Met vriendelijke groet, Bart Postma

Over Bart Postma 12 Artikelen
Bart heeft lang allerlei vrijwilligerstaken binnen de HV+CA gedaan. Helaas is Bart daar eind 2023 mee gestopt.