Begin nieuwe Schaatsseizoen

Opening Jaap Edenbaan op 10 oktober 2014

Op vrijdag 10 oktober vindt de officiële opening van de Jaap Edenbaan plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. Van 18.00 tot 20.30 uur kunnen alle abonnementhouders van de verenigingen het ijs op voor een vrije training. Van 21.00 tot 23.00 uur wordt een marathon gehouden voor alle categorieën. Inschrijven voor de marathoncompetitie vanaf 19.30 uur. 

Zaterdag 11 oktober 2014 eerste trainingsdag, zaterdag 18 oktober aangepaste trainingstijden
Op zaterdag beginnen de officiële trainingen van het nieuwe seizoen. Op 18 oktober is er vanwege de landelijke marathon een aangepast programma na 16.20 uur. Het jeugdschaatsen is van 16.40 tot 17.25 uur. De training M07 is van 17.45 tot 18.30 uur. Dat is beiden iets korter dan gebruikelijk. De landelijke marathon begint om 19.00 uur.

Wegwerkzaamheden Middenweg
Weekend 11-12 oktober is de Middenweg afgesloten tussen de A10 en de Kruislaan!

Toegangspassen
Voor de toegang tot de ijsbaan op de trainingsuren heb je een toegangspas nodig die is uitgegeven door de Jaap Edenbaan. Alle leden die vorig jaar een abonnement hadden kunnen met hun toegangspas van vorig jaar de baan op. De (nieuwe) abonnements uren zijn verwerkt in de computer van de baan en daarmee wordt de toegang via de poortjes geregeld. Als je je pas kwijt bent, dan moet je bij de kassa een nieuwe pas aanvragen en dat kost je Eur 5,00. Dus niet bij mij komen voor een nieuwe pas!

Groepsindeling
De Technische Commissie heeft de nieuwe trainingsgroepen samengesteld. Dat doen ze vooral op basis van de kennis die ze hebben gekregen van de trainers van vorig seizoen. Voor nieuwe leden is dat natuurlijk niet mogelijk, die zijn op basis van hun aanmeldingsgegevens ingedeeld.

Dringend verzoek aan alle rijders om zich in ieder geval 2 weken aan deze groepsindeling te houden. Na 2 weken is er weer overleg tussen de trainers en worden de groepen eventueel aangepast. Dus als je het niet eens bent met de door de TC voorgestelde indeling, meld dat dan aan de trainer. Dus ga niet zonder overleg naar een andere trainingsgroep!!! De groepsindeling wordt binnenkort na het laatste overleg van de TC op de website geplaatst. https://sv-hca.nl/index.php/training/indeling 

Nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen toegangspas hebben moeten zich melden bij de kassa van de Jaap Edenbaan en daar hun toegangspas ophalen. Geef aan dat je van de HCA bent. Als de pas er nog niet is, dan is er misschien iets fout gegaan met de aanvraag of je aanvraag voor een abonnement is nog niet door alle instanties afgewerkt. Probeer het dan de volgende keer weer een keer. Je krijgt een kaartje bij de kassa om naar binnen te kunnen. Is het na de 2e keer nog niet in orde meld je dan via e-mail bij mij, dan kan ik uitzoeken hoe het zit.

Als je dan op de baan bent, kan je op zoek naar je trainingsgroep en je trainer. In restaurant bij Jaap (voorheen de Skeeve Skaes) zit voor en na de trainingen meestal wel iemand van de HCA die je op weg kan helpen. Anders kan je het ijs op gaan en je trainer opzoeken. De meeste trainers rijden in een herkenbaar HCA-jas rond, maar je kunt iedereen aanspreken die een HCA-outfit aan heeft.

KNSB-licenties
De KNSB geeft geen licentiepasjes meer uit, dus die hoef je ook niet meer bij mij op te halen.

Schaatskleding
Ophalen van je bestelling kan op zaterdag 11 oktober tussen 16:00 en 18.00 uur. De niet opgehaalde kleding zal aan de trainers worden gegeven zodat die op de eerste training uitgereikt kan worden.
Er is nog een beperkte voorraad beschikbaar, maar kom dan snel want OP = OP.

Langebaanwedstrijden
Vanaf zaterdag 11 oktober beginnen ook direct de langebaan wedstrijden. Inschrijven kan uitsluitend via het KNSB-inschrijfsysteem, te vinden via https://sv-hca.nl/index.php/wedstrijden/alle-wedstrijden  of via de website van de baancommissie. Voor het inschrijven heb je je wedstrijdnummer nodig dat op je toegangspas staat. Het is het nummer dat begint met AM en dan 5 cijfers. In de wedstrijdkalender staat aangegeven voor welke categorie de wedstrijd open staat.

AM001 zaterdag 11-10 19.30 uur Junioren C/B
AM002 zaterdag 11-10 21.40 uur Vanaf Junioren A.
AM003 zondag 12-10 7.00 uur Pupillen
AM004 zondag 12-10 20.40 uur Alle categorieën supersprint
AM005 woensdag 15-10 16.30 uur Pupillen

Marathoncompetitie
De meesten zullen zich voor de nieuwe marathoncompetitie al aangemeld hebben bij Henk Veen via marathon@baancommissieamsterdam.nl , maar niet iedereen heeft dat al gedaan.

Jeugdmarathon
Voor de Junioren C en B en de Pupillen A,B en C is er een marathoncompetitie op de woensdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur. Aanmelden voor de wedstrijd op de baan.
De eerste marathon is op woensdag 22 oktober.

HCA-avonden
De eerste HCA-avond, dus alleen voor leden van de HCA toegankelijk, is op zaterdag 25 oktober van 19.30 tot 21.20 uur. De inschrijving voor deze wedstrijd, dat is wedstrijd AM008 in de kalender, wordt deze week geopend. Alle afstanden zijn mogelijk (tot 1500mtr).

Grote Clubactie bij HCA
!! HEEFT U AL EEN PAAR LOTEN GEKOCHT.!!
Onze voorzitter: “Ik keek vandaag weer even op onze site en klikte ook de link van de grote clubactie weer eens aan. Ik moest helaas constateren dat de verkoop van de loten niet echt was gevorderd. Jammer, op deze manier leggen we er nog geld op toe, ik hoop dat ieder toch nog even een gokje wil wagen. Behalve dat u mooi prijzen kunt winnen gaat 80 % van de inleg terug naar uw club, dus de HCA.” https://clubactie.nl/actie/HCAHardrijdersClubAmsterdam 

Bestuur en trainers wensen alle HCA-rijders een heel mooi schaatsseizoen toe.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.