DE COOLSTE BAAN VAN NEDERLAND: GA VOORAL VOOR DE BELEVING!

Door Carel Donck: De Coolste Baan. Vanochtend was ik er even, om de sfeer te proeven. Niet om zelf te rijden, want ik ben nog herstellende van allerlei lichamelijke malaise. Maar ik woon er praktisch naast, dus de verleiding was groot om er eens te gaan kijken.

Bij de ingang krijg je een bandje om je pols en kom je een hal binnen met wat ik oneerbiedig noem: ‘een boel poppenkast’. Hier presenteren de sponsoren zich en zijn er allerlei soorten van ‘beleving’: voeg je eigen fan-commentaar toe aan historische schaatsmomenten, kijk in een lounge-achtige ruimte naar fragmenten van ‘Andere Tijden Sport’, loop door de geheel verduisterde ‘Meester van de Wereld Kamer’ met portretten van oud-wereldkampioenen en door een ‘Meester van de Wereld tunnel’. Zo kom je dan eindelijk bij het ijs.

Het was druk met scholieren. Die zijn er voornamelijk ’s ochtends; ’s middags is het iets rustiger, werd me verteld. Snelle rijders binnen, recreanten buiten, daar houdt men zich redelijk aan. Er wordt schaatsles gegeven en zijn schaatsen te huur, er is een krabbelbaan voor de kleintjes, een curlingbaan, en er is vooral veel horeca: paviljoen Ard (huisgemaakte frites), paviljoen Keesie (lekkere stamppot), paviljoen Sven, paviljoen Ireen, en zelfs een ‘Loetje on ice’, dependance van het befaamde biefstukrestaurant. Er rijdt een mascotte rond, een speaker kondigt aan welke BN-ers er nu weer op het ijs te zien zijn. De ijspret en de gezelligheid spatten er van af.

Kosten voor een dagdeel schaatsen voor een volwassene € 12,50. Wie alleen wat wil eten of drinken betaalt drie euro. Mijn conclusie: voor het schaatsen hoef je ’t niet te doen – maar ga vooral voor de beleving. Het kan nog t/m 28 februari.

info@decoolstebaanvannederland.nl

+31 (0)20 4969177

Over Jaap van der Spek 1173 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.