Ervaringen natuurijs Peter Tijsen

 

Foto 1 is genomen op de Hofmanshaven in Den Oever. Maandag 20 december heerlijk geschaatst in het zonnetje. Er was een baan geveegd van ongeveer 1 km. Er lag veel minder sneeuw dan in Amsterdam en omstreken. Veel oude regiocracks op de baan: Arie Eriks, Jan Halfweeg, Henk Wynia.
Foto 2 is genomen op de Gouwzee,  donderdag 23 december. Harde wind. De stuifsneeuw maakte het schaatsen op een gegeven moment onmogelijk. De sneeuw kwam tussen het klapsysteem van mijn schaatsen waardoor het ijzer niet meer richting schoen wilde. Voor kenners het is alsof je met je klompen door de sneeuw loopt. Blijft toch een geweldige ervaring: schaatsen op de Gouwzee is alsof je rond rijdt in een schilderij van Avercamp.
Foto 3 Vrijdag 24 december. De Weerribbentocht. Grote delen van dit natuurgebied in de kop van Overijssel zijn alleen te bezichtigen als er geschaatst kan worden. Leuke tocht. Het passeren van mensen is niet altijd mogelijk, dus rustig rijden. Vond ik niet erg. Paar kluunplaatsen. Ver lopen van je auto naar de startplaats.
Over Jaap van der Spek 1153 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.