Natuurijservaringen Peter Tijsen

hofmanshaven20dec2010_Peter_Tijsen

hofmanshaven20dec2010_Peter_Tijsen1. De Hofmanshaven in Den Oever. Maandag 20 december heerlijk geschaatst in het zonnetje op een geveegde baan van ongeveer 1 km. Er lag veel minder sneeuw dan in Amsterdam en omstreken. Veel oude regiocracks als Arie Eriks, Jan Halfweeg en Henk Wynia op het ijs te zien.

 

gouwzee_23_dec_2010_Peter_Tijsen2. De Gouwzee, donderdag 23 december. Harde wind met stuifsneeuw die het schaatsen op een gegeven moment onmogelijk maakte. De sneeuw kwam tussen het klapsysteem van mijn schaatsen waardoor het ijzer niet meer richting schoen wilde. Voor kenners is het alsof je op klompen door de sneeuw loopt. Het blijft toch een geweldige ervaring: schaatsen op de Gouwzee is alsof je rondrijdt in een schilderij van Avercamp.

weerribben_24_dec_2010_Peter_Tijsen3. De Weerribbentocht, vrijdag 24 december. Grote delen van dit natuurgebied in de kop van Overijssel zijn alleen te bezichtigen als er geschaatst kan worden. Leuke tocht. Het passeren van mensen is niet altijd mogelijk, dus rustig rijden, maar dat vond ik niet erg. Een paar kluunplaatsen. Het was ver lopen van de auto naar de startplaats.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.