Serge naar Jumbo-Visma!

HCA lid Serge Yoro is uitgenodigd om deel te gaan uitmaken van het development-team van Jumbo-Visma. Danielle heeft hem gevraagd om zijn ervaringen bij de HCA en zijn nieuwe team met ons te delen. Lees hieronder het verhaal van Serge.

Hoi, mijn naam is Serge Yoro en ik schaats al sinds mijn vroege kinderjaren bij de HCA. Na mijn pupillen tijd bij de HCA ben ik de C-selectie in gegaan. Na 2 jaar kon ik mij aansluiten bij de Baanselectie Amsterdam. Hier ging ik meer en meer trainen en kon ik van het hogere niveau proeven. Na een prima jaar had ik een mini doorbraak in mijn tweede jaar als junior B en werd ik 4e op het NK 1000 meter junioren. Na mijn goede jaar als Junior B2 werd ik uitgenodigd voor het RTC Noordwest. Dit regionale trainingscentrum is opgericht om junioren A op hoog niveau samen te laten trainen. Mijn eerste jaar als junior A was er vooral eentje om te leren en heb ik ook al flinke stappen gemaakt. Mijn laatste jaar als junior begon met een goede zomer, maar het wilde er allemaal nog niet helemaal uitkomen aan het begin van het seizoen. Naarmate het seizoen vorderde werd ik ook steeds beter en behaalde ik een top 5 positie op het NK sprint junioren. Helaas verliep mijn laatste NK afstanden junioren niet zoals gepland door ziekte, maar heb ik er alles uit proberen te halen.

Dat heeft goed uitgepakt, ik werd namelijk uitgenodigd voor het Development team van Jumbo-Visma!! Nu al een paar maanden in het seizoen zijn we al volop bezig en heb ik het super naar mijn zin. Met de grote jongens mee trainen waar ik als kind naar op keek.

Een hele mooie kans die ik met beide handen aanpak. Daardoor ben ik ook naar Heerenveen verhuisd en woon ik nu met 2 teamgenoten in een huis. Alles in het teken van topsport nu!

Serge Yoro

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.