Vereniging

HCA staat voor Hardrijders Club Amsterdam. HCA is een vereniging voor mensen die graag hard schaatsen en daarnaast ook nog wedstrijden willen rijden. Onze ijsbaan waar wij onze wedstrijden rijden en ook op trainen is de Jaap Eden baan te Amsterdam.

HCA is een echte hardrijdersclub en staat erom bekend goede schaatsers voort te brengen. Dit begint al bij de jeugd. Door goede trainers wordt de jeugd het schaatsen goed aangeleerd en worden ze vaak opgenomen in de diverse selecties. Dit begint al bij onze eigen clubselectie.

Naast het wedstrijdschaatsen heeft HCA een afdeling toerschaatsen voor mensen die de techniek van het schaatsen willen leren maar geen wedstrijden willen rijden. Dit gebeurd in verschillende groepen van niveau en voor iedere groep is er een trainer aanwezig die u de kneepjes van het schaatsen kan aanleren.

Kortom, HCA is een vereniging waar eenieder, met welk niveau dan ook, lid van kan worden. Naast hard trainen staat gezelligheid voorop. Kijk gerust verder op deze site om een indruk te krijgen waar HCA voor staat.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.