HCA met vier rijders naar gezellig en goed georganiseerd Pupillentoernooi Groningen.

Het was voor mij na vele jaren weer een hernieuwde kennismaking met dit officieuze NK-pupillen. Het mag geen NK genoemd worden, maar iedereen, trainers, ouders, grootouders en rijders, ziet het wel als zodanig. Alle kinderen daardoor toch ietwat gespannen en soms vrolijk, soms huilend van de baan, het hoort er allemaal bij.

Ik heb het boekje van STV Eemsmond eens doorgekeken en er zijn inderdaad een hoop kampioenen die de stap daarna wel dan wel niet konden maken. En er zijn velen nu toppers die je niet op de lijst van het Nederlands Pupillen Toernooi als ‘kampioen’ terugvindt. Het is natuurlijk soms wel het prille begin van een ‘schaatsloopbaan’. Maar belangrijk is (dat staat ook heel duidelijk vermeld): plezier in het schaatsen is zeker in dit mooie toernooi het belangrijkst.

Een stukje uit het voorwoord:
Voor jullie hebben vele pupillen gestreden om de titel van pupillenkampioen, waaronder een paar topschaatsers van tegenwoordig; Ireen Wüst en Kjeld Nuis hebben in hun pupillentijd op het ijs van Kardinge aan de start gestaan (nooit 1,2 of 3) en ook Koen Verweij, Annette Gerritsen en Antoinette de Jong hebben hun best gedaan om hier het goud te behalen. Deze toppers stonden in hun jonge jaren zeker niet allemaal op het podium, Desondanks strijden ze tegenwoordig om de wereldtitels en zelfs om Olympische medailles, maar ook zij zijn begonnen op de plek waar jullie vandaag mogen staan.

Ik wens jullie allen via deze weg een sportief, succesvol, maar bovenal een leuk toernooi toe.
Geniet van deze dag, jullie zijn ALLEMAAL TOPPERS.

En zo is het uiteindelijk ook, maar toch is de entourage als geheel best spannend voor de kinderen; dat merk je duidelijk.

HCA was vertegenwoordigd door vier rijders, best goed, en ze hebben hun beste beentje voorgezet. Er waren er ook die met een mooi PR aan de haal gingen. Nou beter kan het niet; dan heb je je best gedaan.
Vader(s) en moeder(s) hebben met veel plezier iedereen aangemoedigd en ik heb dat ook maar weer eens gedaan. Ik was het nog niet verleerd.

Uitslagen HCA-pupillen

Pupillen C:
D: Mimi van Hall 500 53.10 (PR) 300 33,44
H: Lieuwe ter Hoeve 500 51.99 (PR) 300 33.11

Puppillen B:
H: Morris Menheere 500 49.96 300 1.11.01 (PR)

Puppillen A:
Sophie van Delft 500 49.59 (PR) 1.000 1.42.53 (PR)

Het was een gezellige middag die vlot verliep, zodat alles op tijd klaar was. Het was top dat iedereen even bleef om ook de later startende HCA-ers aan te moedigen. Het is met recht ‘het hoge Noorden’ van Nederland, maar het is de reis toch wel dubbel en dwars waard.

Ik wil alle rijders en supporters van de HCA bedanken voor hun goede inzet en gezelligheid en niet in de laatste plaats jullie coach Ans. Ze heeft het weer met veel plezier gedaan. Het stond tenslotte als slotregel in het boekje: Geniet van deze dag, jullie zijn ALLEMAAL TOPPERS.

Ik heb samen met Ans zeker van jullie genoten.

Albert Gerritsen
Voorzitter / supporter Groningen.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.