Yaël Prenger derde eindklassement NK Shorttrack Junioren met goud op 500 en zilver op 1000m

Junior C Yaël Prenger reed afgelopen weekend haar eerst NK Shorttrack voor Junioren en deed dat erg goed. Op zaterdag haalde ze zilver (1000m) en goud (500m). Van harte gefeliciteerd, Yaël! Klik hier voor een mooi interview met Yaël en haar moeder Miranda na het behalen van de gouden plak op de 500 meter, door Natasha Smit.

Lees ook het verslag dat Yaël op Facebook schreef van het hele toernooi: Zaterdag 17 en zondag 18 maart reed ik het NK Shorttrack. Omdat ik te weinig punten had behaald tijdens de KNSB Cups, moest ik eerst nog een time-trial rijden om me officieel te plaatsen. Dit lukte en zo stond ik aan de start van mijn eerste NK Shorttrack. Mijn doel was vooral om veel te leren, fijne races te rijden en als het kon 1 a-finale te rijden. Dit werden uiteindelijk 3 a-finales en ook nog de afsluitende superfinale.

Op de eerste afstand (1000m) stond ik dus in de a-finale. Ik startte goed en kwam als tweede over de finishlijn heen. Een zilveren medaille!??

Op zondag reden we meer afstanden: de 500m & de 777m
De 500m is normaal gesproken niet zo mijn ding, maar toch wist ik me te plaatsen voor de a-finale. Hier reed ik goed, en pakte ik de eerste plaats. Ik was Nederlands kampioen 500m!!?

Ik was hier natuurlijk erg blij mee, en ook begon ik nu te kijken naar het eindklassement. Want door die eerste en tweede plek, bezette ik de eerste plaats in het eindklassement.

Op de laatste afstand waar medailles werden vergeven, de 777m, stond ik wederom in de a-finale. En met een inhaalactie in de laatste ronde kwam ik als eerste over de streep. Helaas vond de jury m’n inhaalactie niet goed en kreeg ik een penalty.
Hier baalde ik enorm van, want met deze winst zou ik genoeg punten hebben om het eindklassement te winnen.

Als laatste afstand reden we de superfinale, waarin ik als leider van het klassement van start mocht. Helaas wilde ik te graag en viel ik. Uiteindelijk leverde dit mij een derde plek in het eindklassement op.
Op dat moment baalde ik erg, maar nu ben ik er al een stuk blijer mee? Want ik mag natuurlijk niet vergeten dat dit mijn eerste NK was en dat ik mijn doelen meer dan waargemaakt had.

Nu heb ik woensdag nog de Zilveren bal en donderdag vlieg ik naar Letland waar ik de Europacup finale mag rijden?

Uitslagen Shorttrack NK Junioren 2018

 

 

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.