Op de fiets naar het zomerijs in Inzell!

Joke en Heine op weg naar Inzell

Joke en Heine op weg naar InzellWij (Heine Deelstra en Joke Wittenberg) hadden besloten om in juli deel te nemen aan een trainingsweek in Inzell. Nu kun je de discussie aangaan of het verantwoord is om in de zomer te schaatsen. Wij zijn deze discussie niet aangegaan, maar besloten om zo milieuvriendelijk de reis naar Inzell te maken, nl. op de fiets.

Een tocht van 1400 km langs de IJssel, Rijn, Lippe, Altenau,Diemel,Weser,Werra,Main, Naab en Donau.

Overzicht van de route: Route Inzell Joke-Heine

Voor de route hebben we voor een groot deel gebruik gemaakt van routes die door Europafietsers (www.fisroutes.nl) zijn samengesteld. Zo hebben we circa 800 km. langs de fietsroute naar Praag gefietst. Op 23 juni zijn we begonnen in Gaastmeer en zijn via de IJssel naar Emmerich gefietst. Hier begon de route langs de Rijn en de Lippe. Bij Paderborn hebben we de Lippe verlaten en zijn langs het riviertje de Altenau over een rug naar de rivier de Diemel in het Sauerland gedaald. Daarna zijn we langs de Weser naar de rivier de Werra gefietst. De Werra hebben we bijna tot de bron gevolgd. Bijna bij de oorsprong van de Werra, zijn we de grens met Beieren overgestoken naar het dal van de Main. De Main hebben we gevolgd tot de prachtige stad Bayreuth. Hier hebben we de route naar Praag verlaten en zijn we via de Naab naar Regensburg gefietst. Na Regensburg hebben we nog een klein stukje langs de Donau gefietst en daarna hebben we de rivierdalen verlaten en hebben we de laatste 200 km naar Inzell afgelegd.

De route was prachtig en liep langs rustige wegen, dijkjes en bospaden en door fraaie natuurgebieden. Omdat een groot gedeelte van de route niet over asfalt ging, was de gemiddelde snelheid niet zo hoog. Maar de prachtige omgeving maakte dit ruimschoots goed. Naast mooie landschappen barst het onderweg van de culturele en historische hoogtepunten. Tastbare herinneringen aan de Romeinse tijd zijn er langs de Rijn en de Lippe. Iets verder langs de Diemel en de Werra liggen verrassend mooie stadjes boordevol vakwerkgevels. Hier is het verschil tussen het voormalige landelijke Oost-Duitsland en het moderne West-Duisland bijna tastbaar. Overal langs de route staan oude kloosters en kastelen.

Op 6 juli zijn we moe, maar zeer voldaan aangekomen in Inzell. Daar hebben we nog een week heerlijk geschaatst op het zomerijs. De discussie of het verantwoord is om in de zomer te schaatsen hebben we maar aan ons voorbij laten gaan.

 

 

Gegevens:

Gefietste afstand:                                                      1.412 km

Hoogtemeters                                                           9.212    

Aantal dagen:                                                           14 dagen

Gemiddelde snelheid:                                                16,9 km

Aantal lekke banden:                                                 0 (onvoorstelbaar, gezien de staat van de fietsroute)

Verbruikt calorieën:                                                    heel veel (tussen de 30.000 en 40.000)

Gegeten Apfelstrudel, Torten en Kuchen:                     heel veel

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.