Zomertraining: rennen over de picknicktafels van het Meerpark!

Vlak voor ik op 8 mei naar de eerste zomertraining ging, hoorde ik op het Journaal dat er die nacht vorst aan de grond werd verwacht. Nog snel een extra jasje aangetrokken en op naar de Jaap Edenbaan. Daar was de opkomst bijzonder mager, misschien wel door de aangekondigde kou: zeven HCA’ers onder wie de twee trainers Henk Veen en Willem Heikoop. Degenen die vooral hard wilden lopen, gingen met Henk mee en de anderen die vooral schaatsoefeningen wilden, met Willem. Ikzelf wilde graag schaatsoefeningen en daarvoor hoefden we niet ver te lopen. We bleven in de buurt van de picknicktafels. Daar trokken we sprintjes en deden schaatsoefeningen. Willem maakte handig gebruik van wat voor handen was. Zo sprongen we op de banken en picknicktafels, renden eroverheen en sprongen er weer af. Voor mij was het de eerste keer in mijn leven dat ik zoiets deed. Verder veel verschillende grondoefeningen in het gras, dat gelukkig droog was. Tegen achten vonden we het mooi geweest; het begon wel erg koud te worden. Ik vond het een fijne training, heerlijk in de buitenlucht in een mooie omgeving. We misten nog wel een kleedruimte en een toilet. Willem ging na afloop meteen proberen dat voor de volgende keer te regelen.

En wat natuurlijk ook nog moet gebeuren is dat er meer HCA’ers op maandagavond met ons komen trainen. Kom op HCA’ers, je hebt de keuze tussen twee ervaren trainers met elk hun specifieke trainingsprogramma. Waar wachten jullie nog op?

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.