Junior B Anna van den Bos wint Europa Cup Skeeleren in Heerde

Anna van den Bos wint Europa Cup B-junioren

ANNA VAN DEN BOS: “IK MERK NU DAT MENSEN DINGEN VAN ME VERWACHTEN”

Anna van den Bos begon vol goede moed aan het skeelerseizoen, maar een polsbreuk, opgelopen tijden een trainingskamp in Portugal, gooide roet in het eten. Nu is de junior B duidelijk op de weg terug, want ze reed zich tijdens het toernooi in Heerde al op drie afstanden op het podium.

Anna van den Bos loopt blij rond in Heerde, en terecht, want ze laat zich op alle afstanden van voren zien. “Het gaat supergoed dit weekend, beter dan ik had verwacht. Ik had door mijn polsbreuk natuurlijk een lastig voorseizoen, dus ik moet nog even in vorm komen. Maar het gaat heel goed, dus het lijkt erop dat de vorm er toch wel een beetje is. Ik won de 300 meter en werd tweede op de puntenkoers en de 500 meter, dus dat is gewoon echt goed. Het NK is waar ik nu voor in vorm aan het komen ben en ik ben op de goede weg, het gaat steeds beter. Op het NK moet ik me plaatsen voor het EK, dus dat is een belangrijk toernooi. Ik vind het heel lastig om wat over het EK te zeggen. Vorig jaar verliep dat voor mij natuurlijk echt super, dus het wordt wel lastig om het beter te doen dan vorig jaar.”

Van den Bos mocht als kadet al starten op het EK in de categorie junioren B en reed toen onbevangen een sterk toernooi en reed zelfs naar het podium. Vorig jaar als eerstejaars junior B verbeterde ze zich door weer meerdere malen op het podium te eindigen. “Tijdens mijn eerste EK had niemand natuurlijk verwachtingen van me, maar vorig jaar begon dat al te veranderen. Ik merk dus zeker dat mensen bepaalde verwachtingen van me hebben. Nu ging het bijvoorbeeld een tijdje iets minder en dan komen er gelijk mensen naar me toe om te vragen wat er aan de hand is. Dat kan ik op zich wel hebben, ik vind het niet heel erg. Tussen het NK en EK zitten nog vier weken, geloof ik, dus dan heb ik ook nog even tijd om me voor te bereiden. Ik hoop natuurlijk wel op podium. Het is wel lastig als mensen denken dat ik dat zomaar even ga doen, dan denk ik ‘nou, ik moet het nog maar zien’. Vorig jaar lukte het, dus dan is het leuk, maar als het niet lukt is het natuurlijk een ander verhaal. Gelukkig blijk ik er dus tegen te kunnen als mensen dingen verwachten, maar je voelt het wel als mensen naar je kijken.”

Bron: Proskating 7 mei 2017

Uitslagen

Video Afvalkoers Meisjes Junioren B

 

Over Jaap van der Spek 1165 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.