Zilver voor Annette Gerritsen op WK Sprint 2011

Annette_zilver_WK_Sprint11_Ans_Gerritsen_erepodium1

Annette_zilver_WK_Sprint11_Ans_Gerritsen_erepodium1

Onze topper Annette Gerritsen heeft op 23 januari jl. bij de Wereldkampioenschappen Sprint in Heerenveen de zilveren medaille gehaald. Annette zorgt er altijd weer voor dat de spanning tot aan de laatste finish behouden blijft. Dat deed ze op de Olympische Spelen en dat deed ze ook dit jaar weer, nu op de WK Sprint.

Het was al snel duidelijk dat Christine Nesbitt ongenaakbaar was. Maar de strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 was zenuwslopend. Annette wist dat ze nog maar 0.01 seconde vóór lag op Margo Boer. In een directe confrontatie leek het erop dat Margo Boer in de laatste ronde van de 1000 meter Annette voorbij zou gaan. Maar Margo had buiten de waard gerekend, want in een uiterste krachtinspanning kwam Annette weer langszij en gingen ze in dezelfde tijd over de finish. De tijd van 1.17.14 bleek ook genoeg om Heather Richardson in het algemeen klassement achter zich te houden. Richardson reed een sterke 1000 meter, maar kwam met haar tijd van 1.16.67 0.02 seconde te kort op Annette en 0.01 seconde op Margo Boer.

Annette_viert_zilveren_medaille_WK_Sprint_2011  Annette_en_Margo_2_en_3_WK_Sprint_2011

Zie voor alle foto’s gemaakt door Ans Gerritsen bij Foto Albums – Algemeen.

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.