‘Hé, waarom rijden jullie niet gewoon in het HCA-pak?’

Karine en Jochem Skate4AirSteeds vaker zie je tijdens trainingsuurtjes of wedstrijden schaatsers gehuld in zwart-gele Skate4Air-pakken. En dat is niet omdat het blauw en rood van HCA deze dames en heren zou misstaan. Allerminst! De reden is dat deze schaatsers zich inzetten om de vreselijke genetische ziekte Cystic Fibrosis (CF, ook wel taaislijmziekte) uit te bannen. Dit doen zij door Skate4Air onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen en door deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Door zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen dragen zij bij aan onderzoek tegen CF.

CF is de meest voorkomende erfelijke ziekte met beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt schade aan de longen, hetgeen uiteindelijk tot de dood leidt. Met het geld dat wordt opgehaald voor onderzoek wordt de levensverwachting van CF-patiënten steeds verder opgerekt. In 2006 was de helft van alle patiënten die aan CF overleden jonger dan 18 jaar, nu kan een kind met CF er misschien 40 jaar mee worden. Dankzij meer geld voor onderzoek. Kijk voor meer informatie op: www.skate4air.nl.

Dit jaar rijdt weer een aantal schaatsers van het Skate4Air marathonteam de 200 kilometer in Oostenrijk: Kees Hooft, Philip van Aerssen, Rutger Beekhuis, Jaap Willem Kleijwegt, Johannes Zandvoort en Allard Meine Jansen. Zij zijn te sponsoren via: https://skate4air.nl/nl/participants/. Alle donaties zijn zeer welkom, om ook kinderen met CF een mooie (schaats-)toekomst te bezorgen!

Het Skate4Air marathonteam bestaat uit:

M1: Kees Hooft

C2: Philip van Aerssen, Robbert van Holstein, Rogier Wouters, Rutger Beekhuis, Robert Vorstman, Houke Boon, Jaap Willem Kleijwegt, Suzanne Mulder en Werner Vervaet

C3: Michiel Balemans, Bram Ledeboer, Johannes Zandvoort, Tijo Bierman, Oscar Hinze, Maarten Hoekstra en Allard Meine Jansen

D2: Karine Onderwater

Technische ondersteuning: Danielle Leijen

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.