KNSB Talent Trophy Reschensee Noord-Italië voor Junioren B en C

Persbericht van De Stichting Alternatieve Elfstedentocht: De Stichting Alternatieve Elfstedentocht en de Sectie Marathon van de KNSB hebben gezamenlijk besloten om onder leiding van marathoncoryfeeën Richard van Kempen en Yoeri Lissenberg de Talent Trophy nieuw leven in te blazen op de Reschensee in Zuid-Tirol tijdens de Krokusvakantie van 18 t/m 23 februari 2013.

De KNSB wil het marathonschaatsen onder talentvolle, jonge schaatsers bevorderen. Niet alleen door ze ervaring op te laten doen met het echte marathonschaatsen op natuurijs, maar ook door de inbreng en kennisoverdracht van twee zeer ervaren marathonschaatsers. De KNSB Talent Trophy is bovendien een prima gelegenheid voor de talenten om zich in de kijker te rijden van marathonploegen, pers en publiek. De krokusvakantie leent zich bij uitstek voor de KNSB Talent Trophy, omdat de jongeren dan vakantie hebben.De KNSB Talent Trophy wordt georganiseerd voor jongens en meisjes met talent uit de groep junioren C (12-15 jaar) en junioren B (15-17 jaar). De deelnemers worden gedurende vier dagen geschoold door theorie- en praktijklessen waarbij diverse aspecten van het marathonschaatsen aan de orde komen. Bij de theorielessen worden thema’s als informatie over voeding, kleding, schaatsen slijpen, wedstrijdtactiek en een optimale voorbereiding voor een lange schaatswedstrijdtocht behandeld. Het praktijkgedeelte bestaat uit de specifieke schaatstechnische en tactische elementen van het marathonschaatsen. Natuurlijk gaan de talenten ook het ijs op voor onderlinge wedstrijdjes. Daarbij rijden de deelnemers per definitie niet tegen schaats(t)ers van dezelfde leeftijdscatergorie, maar tegen talenten van hetzelfde niveau. De vierdaagste KNSB Talent Trophy wordt afgesloten met deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht, waarbij de talenten kunnen laten zien tot hoever zij zijn gevorderd.

Richard van Kempen, een van de meest beroemde en gelouterde marathonschaatsers aller tijden, lid van de Sectie Marathon van de KNSB, zet zich belangeloos in om de aanstormende talenten op en naast het ijs te begeleiden tijdens deze week. Gezien de verwachte belangstelling voor de KNSB Talent Trophy 2013 wordt Richard van Kempen tijdens dit nieuwe project op de Reschensee geassisteerd door Yoeri Lissenberg. Ook Lissenberg is een grote en bekende naam in het mondiale marathonschaatsen en een schaatser met een indrukwekkende palmares. Zo werd hij in 2009 nog marathonkampioen op kunstijs.

De KNSB Talent Trophy is een echte aanrader voor het aanstormend marathontalent. Meer informatie over de Talent Trophy en inschrijven hiervoor kan via de website van de Stichting Alternatieve Elfstedentocht www.reschensee.nl.

 

Over Jaap van der Spek 1162 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.