Strijdlustige Jouke Hoogeveen 2e Jaap Edentrofee

Jouke_Hoogeveen_2e_JE-trofee_10-12-11

Jouke_Hoogeveen_2e_JE-trofee_10-12-11HCA’er Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) heeft zaterdag 10 december jl. op de jarige Jaap Edenbaan na een spannend verlopen negende wedstrijd van de topdivisie om de KPN Marathon Cup net naast de Jaap Edentrofee gegrepen. Hij werd op zijn thuisbaan tweede achter Joost Juffermans (Schaatscentrum De Uithof) en vóór Robert van Dalen (Habovo Bwaste). huldiging_JE-trofee_Jouke_Hoogeveen_2eDe omstandigheden waren optimaal: geen wind en een mooie ijsvloer. Het BAM-Univé Schaatsteam was afwezig en misschien wel daardoor werd het een aantrekkelijke wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van twaalf man die het peloton op een ronde achterstand zette. Jouke bleef zich van zijn strijdlustige kant tonen en dat resulteerde bij de eerste tussensprints drie keer in een tweede plek. Uiteindelijk wist Joost Juffermans er solo vandoor te gaan en ging hij strijken met de zege. Het werd dus jammer genoeg net geen Jaap Edentrofee voor een thuisrijder, maar toch een prima prestatie van Jouke Hoogeveen.

Zie voor andere verslagen https://schaatsen.nl/topsport-marathon/nieuws/2011-12-10-juffermans-rijdt-solo-naar-marathonzege en https://www.schaatspeloton.nl/nieuws/nieuws.php?id=1935  

Op de laatste website vind je ook prachtige foto’s van de wedstrijd. 

 

 

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.