De circuittraining van Bertus

Bertus Blok

Training is een soort van zelfkastijding. Vaak denk je, gezellig zie ik m’n maatjes weer, maar soms denk je daar achteraf anders over ????. Afgelopen maandag hebben we de eerste circuittraining doorgemaakt die Bertus (zeer goed) had voorbereid. Voor diegenen voor wie circuittraining onbekend is: je hebt een kring van stationnetjes. Bij ieder station staat een kaart met daarop de oefening die je daar doet. Het 1e rondje van ca 10 oefeningen ging in 30 seconden per onderdeel. In de warmte (het was 24gr) was dit al pittig en werd het eindstation maar ternauwernood gehaald, de 2e ronde met 45 seconde per oefening (en dus ook 45 seconden rust) was een behoorlijke slijtageslag.

Toch is het ook genieten. Het heerlijke matrasje waarop moest worden “geknipmest”. Of de vele manieren waarop iedereen touwtje springt, sommigen wat minder elegant. Maar ook de walrusgeluiden die te horen waren, met iedere keer de verlossende woorden: “3-2-1, stop maar …”.

De volgende dag gewoon zijlings uit bed gerold, met halve klapvoeten de trap af en bij ieder buk een herinnering aan Bertus. Hopelijk was deze beleving voor de andere deelnemers minder desastreus! 

Toch kunnen we oprecht zeggen: lekker getraind Bertus! 

Geniet van de foto’s en het filmpje.

Circuittraining bij de HCA
Over Jaap van der Spek 1171 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.