Anna van den Bos is vooral opgelucht na haar vijf titels: “Ik ben nog niet zo sterk als vorig jaar”

Van Proskating, 3 juni, 2017, NK Piste en Weg 2017, Skeeleren

Anna van den Bos maakte indruk door op alle afstanden te zegevieren tijdens het NK Baan. De jonge rijdster van Skateteam AdBa/Tweewieler Centrum Leo Smit is met afstand de beste van haar categorie junioren B. Ze is dolblij met haar titels, maar geeft ook aan de dat de druk die op haar schouders ligt groot is. Een jong talent om trots op te zijn en vooral ook voorzichtig mee te zijn.

Opgelucht, zo voelde ze zich vooral na afloop van het NK Baan. En blij natuurlijk, want ze heeft vijf titels binnen twee dagen bij elkaar geskeelerd. “Het is heel bijzonder dat ik dit nu allemaal win en het voelt ook wel gek. Het is natuurlijk ook wel gewoon wat iedereen een beetje verwachtte, dus het is een beetje dubbel. Maar het is natuurlijk hartstikke gaaf dat ik dit allemaal heb gewonnen. Ik ben gewoon ook blij dat ik voldaan heb aan de verwachtingen, want ik voelde die druk wel echt. Ik ben heel opgelucht dat het allemaal gelukt is. Iedereen zegt nu ‘goh, wat goed dat je dit allemaal wint’, maar van tevoren zeiden ze ook ‘o, je wint het wel even’. Dat vind ik wel lastig. Het is ook best wel een pittig NK, met vijf afstanden binnen twee dagen. Dus ik ben wel moe. Morgen maar even zien hoe ik me voel dus.”

Ze zit niet zo lekker in haar vel als vorig jaar, toen ze een ijzersterk EK reed. De echte vorm moet nog komen. “Ik voel me natuurlijk wel goed, omdat ik veel win, maar ik zou nog niet willen zeggen dat ik in topvorm ben. Voor mijn gevoel, als ik het vergelijk met vorig jaar, zou ik nog niet zeggen dat ik net zo goed ben als vorig jaar. Vorig jaar reed ik natuurlijk een heel goed EK, met Europese titels. En ik heb nog een maand om me voor te bereiden, dus het zou zomaar kunnen dat het nog komt. Maar tot nu toe voel ik me nog niet zo sterk als ik vorig jaar was. Ik ga eerst nog even uitrusten van het NK en dan weer hard aan de bak om te trainen voor het EK. Dat is natuurlijk weer iets heel anders dan een NK, met de Fransen en Italianen als concurrentie, dus ik ga vooral hard trainen.”

Zie: Proskating.nl

Over Jaap van der Spek 1171 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.