HCA’ster Anna van den Bos in actie bij Junioren B op EK Skeeleren in Nederland

Poster EK skeeleren 2016

Poster EK skeeleren 2016Van zondag 24 juli t/m zaterdag 30 Juli vindt in Nederland het Europees Kampioenschap skeeleren plaats. De organisatie is in handen van de Skeelerclub Oost-Veluwe, die het toernooi organiseert op het eigen terrein aan de Kommerseweg 2a in Heerde. 

Het toernooi begint met op zondag 24 juli met de wedstrijden op de piste (200 meter met oplopende bochten). Ook op maandag 25 en dinsdag 26 juli wordt er op de piste gestreden om de EK-titels. Woensdag 27 Julie is een rustdag. Op donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli verplaatst het toernooi zich naar het wegparcours op hetzelfde complex in Heerde. Op zaterdag 30 juli worden de marathontitels verdeeld. Dit zal plaatsvinden op een echt stratenparcours in Steenwijk. 

Anna vd Bos in actie skeelerenHCA lid Anna van den Bos is samen met drie andere meisjes opgenomen in de Nederlandse selectie bij de B-junioren. Hoewel het nog onbekend is welke afstanden de rijders zullen gaan rijden, is het wel duidelijk dat voor Anna de nadruk zal liggen op de lange afstanden en de relay. Bondscoach Valentina Berga Belloni zal kort van te voren pas bekend maken wie welke afstand gaat rijden.

Op elke afstand mogen er maximaal drie rijders per land meedoen. Traditioneel zijn Italië en Frankrijk de landen die heel goed scoren op de EK’s. Uit deze hoek mag Anna dan ook de meeste tegenstand verwachten .

Naar verwachting zal Anna a.s. zondag haar eerste wedstrijd rijden. De 5 km afval/puntenkoers staat dan op het programma.

Meer informatie is te vinden op

schaatsen.nl

skeelerhuus.nl

proskating.nl

skeelernieuws.nl

Over Jaap van der Spek 1162 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.