Langebaan

Het langebaanschaatsen is een discipline in het hardrijden op de schaats, een tak van de schaatssport. Langebaanschaatsen wordt beoefend op een ijsbaan van 400 meter.

Binnen het langebaanschaatsen zijn verschillende disciplines met ieder hun eigen afstanden. Op de supersprint worden de 100 en 300 meter gereden, de sprint bestaat uit de 500 en 1000. De langere afstanden zijn de 1500, 3000, 5000 en 10 000 meter. Tenslotte is er de ploegenachtervolging.

De HCA heeft een aantal toppers voortgebracht (Carry Geijssen, Fits Schalij, Christine Aaftink, Sicco Janmaat en Boris Kusmirac, om er maar een paar te noemen), en ook nu zijn er nog een een aantal toppers (Annette Gerritsen) actief. Het aanstormend talent maakt dat we ons voor de toekomst geen zorgen hoeven te maken…

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.