Uitstel van de Nachtprestatie tocht over 111-ronden

Normaal gesproken wordt de 111-ronden verreden rond de elfde van de elfde in het nieuwe schaats seizoen.

Helaas heeft het HCA bestuur moeten besluiten, de organisatie van de jaarlijkse Nachtprestatietocht over 111-ronden, in de ijskast te parkeren!

Dit nadeel heeft het voordeel, dat we op een later tijdstip, wellicht op harder, op natuurijs gelijkend, ijs kunnen schaatsen! Reden tot dit besluit is natuurlijk de Corona pandemie.  Het schaatsen met meer dan honderd mensen zal nog wel gaan, maar we kunnen helaas niet zorgen voor kleedruimte en totale sanitaire voorzieningen.

En dan is er nog de niet te onderschatten tweede helft van de 111: Deze staat natuurlijk ook onder grote druk , als gevolg van o.a.: een vroegtijdig sluitende Horeca, een mogelijke “avondklok” instelling en een restaurant  “Jaap”, dat  voorlopig totaal gesloten blijft!  Ook dit gegeven draagt niet bij aan de feestvreugde.

Zodra er zich een kentering voordoet en het virus op zijn retour gaat, zullen we een datum prikken en e.e.a. kenbaar maken via onze website! Houd deze dus in de gaten! Laten we hopen dat we de 111-ronden nog dit seizoen kunnen  “rijden en drinken”!

Over Udo Meijer 6 Artikelen
Udo is al lang betrokken bij de HCA, als schaatser, trainer, bestuurslid en organisator. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn zoektocht naar nieuwe technieken inspiratief. Waar HCA is, is Udo.