Oud-HCA-lid Jip van den Bos vierde op EK wielrennen beloften

Jip-van-den-Bos

Jip-van-den-BosJuniore Jip van den Bos, van de bekende HCA-schaatsfamilie Van den Bos-Oehler, heeft op 13 juli jl. in Nyon-Zwitserland bij het EK Wielrennen voor Junioren een prachtige prestatie geleverd. Sander Slager in Wielerrevue: Jip van den Bos heeft bij het EK wielrennen voor junior-vrouwen beslag gelegd op de vierde plaats in de wegwedstrijd. Onze talentvolle landgenote maakte in het Zwitserse Nyon deel uit van een kopgroep die in de finale uiteen spatte. 

Het goud ging naar Sofia Bertizzolo uit Italië, die Nicole Koller en Daria Egorova achter zich hield. In de top-tien van de titelstrijd vinden we nog drie Nederlandse rensters terug. Marjolein van ‘t Geloof eindigde als zevende, Chanella Stougje negende en Jeanne Korevaar tiende.

Over Jaap van der Spek 1153 Artikelen
Echte HCA-er, vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.