Ouder nieuws

Een korte samenvatting van een interclub in Haarlem en twee gewestelijke kampioenschappen waar HCA-ers probeerden goede prestaties te leveren.

 

Succesvolle Interclub in Haarlem 27 november 2010

Als voorproefje van het verslag dat Beeke van Wingaarden maakte voor het tweede nummer van Op Uw Plaatsen dat eind januari verschijnt, alvast de uitslagen. De ploeg schaatsers, van Pupillen B t/m Junioren A, die HCA vertegenwoordigde bij de Interclubwedstrijd van STG Zaanstreek om de Forbo-Eurocol wisseltrofee op zaterdag 27 november 2010 behaalde een fraaie derde plaats in het clubklassement. Op de Kennemer ijsbaan in Haarlem werd STG Purmerend overtuigend winnaar. Iedereen heeft gereden voor wat hij/zij waard was en voor punten gezorgd. Opvallend waren de prestaties van Jochem van Lith, Beeke van Wingaarden en Leandra Creemers. Zij wonnen in hun categorie, resp. Heren Pupillen B, Dames Pupillen B en Dames Junioren B, beide afstanden (500/300 Pupillen, 500/1500 Junioren B). Jochem was bovendien oppermachtig! Pupillen A Jelle de Boer en Tara Yoro werden tweede en vierde. Minze Vries eindigde met twee zevende plaatsen op … de zevende plaats bij de Junioren C. In dezelfde categorie scoorde Pleuntje van Lith hetzelfde aantal punten als een andere deelneemster, een – gedeelde – zesde plaats was haar inbreng. Jari Dahmen eindigde bij de Junioren B op de achtste plaats. Bij de oudste Junioren, de A’s, zorgden Cas Dahmen (zesde) en Yvonne Dodeman (achtste) voor de punten.  

 

Bij het Gewestelijk Kampioenschap Supersprint Junioren B dat op 4 december  2010 in Alkmaar werd gehouden, werd Frerik Scheffer achtste, net voor Floris van Lith die het toernooi afsloot met een negende plaats.  

Zondag 12 december  2010 reisden Frerik Scheffer en Floris van Lith, vergezeld door Lianne Turkenburg, af naar Hoorn waar het Gewestelijk Kampioenschap Junioren B op het programma stond. Het was jammer dat Lianne op de 500m werd gediskwalificeerd, want op de 1500m reed ze een zevende tijd. Een klassement zat er dus niet. Frerik werd elfde, op de voet gevolgd door Floris, die twaalfde werd.

 

Over Jaap van der Spek 0 Artikelen
Vanaf 1972 op de ijsbaan te vinden. Eerst als wedstrijdschaatser, daarna 12 jaar als redateur/opmaker van de Op Uw Plaatsen, 10 jaar als trainer op de ZA2 en al weer een behoorlijk poosje als website beheerder. In het dagelijks leven eigenaar van een softwarebedrijf, echtgenoot van Carla en vader van 2 kids, Lisa en Jasper.